skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Honolulu Marathon – Där Löpningen Känns Som Semester

Honolulu marathon – där löpningen känns som semester

Världens vackraste maratonsträcka? Inte om man får tro dem som sprungit i Barcelona eller Stockholm. Men kanske är sanningen den att de helt enkelt aldrig sprungit på Hawaii och bara därför inte svarar Honolulu. Det fantastiska Honolulu marathon har funnits länge. Ända sedan 1979 vilket får anses vara länge för ett lopp på en så avlägsen plats som Hawaii, har loppet genomförts.

Honolulu Marathon – kenyaner längst fram och japaner längst bak

De flesta som springer Honolulu Marathon är amerikaner vilket givetvis inte är oväntat med tanke på örikets status som amerikanskt territorium. Näst största grupp från ett och samma land kommer kanske lika väntat från Japan. Hawaii ligger geografiskt egentligen närmre Japan än USA och den japanska turismen till öriket ökar för varje år. År 2008 var till och med hela 62% av startande löpare från Japan.

Bland segrarna ser det ut som det brukar. Kenya så långt ögat kan nå. Av de senaste 27 loppen så har Kenya, på herrsidan, tagit hem det hela 23 av gångerna. Snabbast genom tiderna var Lawrence Cherono på 2 timmar, 8 minuter och 27 sekunder när han vann år 2016. Bland damerna dominerar samma nation, dock bara de senaste 4 åren.

Back To Top
Total