skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
New York City Marathon – Världens Största Maratonlopp

New York city marathon – världens största maratonlopp

Det stora äpplet säger någon, drömmarnas stad en annan. Oavsett vad man tycker om New York så tycker man något. Har man inte varit där så tycker man antingen något om att åka dit, eller om folk som väljer att faktiskt åka dit. Har man varit där så är man ofta förälskad i allt eller tycker att människor är galna som vill köa i timtal för att ta hissen upp i ett höghus och sedan ned igen. New York är återigen en sådan där stad som berör alla på ett eller annat sätt.

När de flesta tänker på att göra en resa till USA så är New York, oavsett vad man säger, ofta det självklara resmålet. För löpare är valet inte något annat. Visst har Chicago ett nästan lika stort lopp och visst har Boston en viss charm genom sin tradition. Men frågar folk som aldrig sprungit något lopp i USA tidigare vilket de helst av allt skulle vilja uppleva, så kommer de flesta med största sannolikhet att svara New York Marathon, världens största löpartävling i alla kategorier.

Det börjar och det slutar med New York

Det finns ingen mer klassisk tävling än den i New York. Alla vill springa den och väldigt många gör det. De 42 kilometerna förbi Central Park, vid Brooklyn Bridge och över Manhattan har lockat hundratusentals människor från hela världen genom åren.

New York är den mest prestigefyllda delen av World Marathon Majors

 

Inte heller för elitlöparna finns det något större än att starta och vinna New

York Marathon och givetvis är tävlingen även en del utav serien World Marathon Majors där prispotten övergår en miljon dollar.

2009 vann en amerikan, annars idel kenyaner även här

2009 vann amerikanen Meb Keflegizhi överraskande New York Marathon.

Något han senare upprepade genom sin vinst i Boston 2014. Annars är det i New York precis som på andra ställen nästan kutym att loppet vinns av en kenyan. Så även 2017.

Back To Top
Total