skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Boston Marathon – Tragiska Minnen Och USA:s Tredje Största Lopp

Boston marathon – tragiska minnen och USA:s tredje största lopp

Det finns ett lopp i USA som alltid har hamnat lite i skymmundan bakom de två stora loppen i landet, de i Chicago och New York. De som är insatta i maratonlöpning vet nog av rätt anledning vilket som åsyftas. Tyvärr vet sedan ett par år och en mycket tragisk händelse även alla andra vilket lopp som är det tredje största i USA, nämligen Boston Marathon.

Även om loppet är USAs äldsta och dessutom en del av World Marathon Majors så förde det för oss européer ändå en undanskymd roll. Loppet som sådant ansågs mindre häftigt än det i Chicago och staden Boston inte i närheten så attraktiv som resmål som New York. Sedan hände det som är alla löpares stora skräck. Terrorister utnyttjade den traditionella folkfesten för att sprida panik och skräck. Två bröder gick 2013 in på området och lät där spränga ett antal bomber som gjorde att 3 människor dog och över 185 skadades.

En amerikansk segrare de senaste tio åren

Både på herr- och på damsidan dominerar de afrikanska löparna. Dock sprängde sig amerikanen Meb Keflegizhi emellan år 2014 och sprang hem titeln till hemmapublikens jubel.

Back To Top
Total