skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Marathon I Bali

Marathon i Bali

För den som vill förena nytta med nöje, eller för vissa kanske nöje med nöje, bör en anmälan göras till Maybank Bali Marathon. I år, år 2019 anordnas marathonet den 19 september.

Tre olika sträckor att välja på

Under Maybank Bali Marathon anordas i tre olika lopp, ett marathon, en halv mara, och 10k marathon. Loppen delas upp i två olika starter, ett för lokala balineser och ett för utländska löpare. I båda kategorier finns en minimiåldersgräns på 12 år.

Gianyar, Bali, Indonesia

Loppet äger rum i orten Gianyar på Bali, vilket inte är långt från den populära turistorten Sanur och inte heller speciellt långt från flygplatsen i Denpasar. Man kan som löpare fördelaktigt välja att bo antingen i Gianyar, vilket är en plats där det finns mycket kultur att uppleva, eller så kan man välja att bo i orten Sanur som är mer turistvänlig. Självfallet kan man bo även i andra orter och enkelt ta sig till platsen när det är dags för loppet. Det är enkelt att hitta en chaufför i Bali som för en billig summa pengar kan köra dig dit du vill. Den enda man bör vara medveten om är att trafiken kan vara hektiskt i Bali och det kan därför ta tid att ta sig från plats A till B. Under Marathondagen bör man därför vara ute i god tid eller välja att bo just den natten i Gianyar.

Var förberedd på värme och fuktig luft

Den som inte tidigare sprungit i tropiskt klimat bör provspringa i klimatet innan loppet äger rum. Det är stor skillnad på att springa i svenskt klimat och Indonesiskt. Luften är mycket fuktig i Bali och temperaturen står på omkring 30 grader året om. I sådant klimat svettas man mycket och det är viktigt att fylla på med vätska för att klara en längre sträcka i värmen. Att ha ett vätskebälte under loppet är att rekommendera.

Många springer loppet

Maybank Bali Marathon lockar både lokala som bor i Bali men också turister, det är alltså ett populärt lopp. För att synas bland alla deltagare kan man välja att designa sina egna namnlappar i någon utmärkande färg som gör det enklare för eventuell publik att hitta en i myllret av löpare.

Passa på att uppleva Bali

Den som väljer att anmäla sig till loppet i Bali bör absolut passa på att upptäcka ön under resan. Bali är en mycket populär turistort och har en hel del att erbjuda. Framför allt är surfing att rekommendera men även yoga och meditation är typiska aktiviteter i Bali. Den mest populära orten är Canggu som erbjuder caféer, restauranger och boenden i världsklass. Missa inte heller ett besök i den omtalade orten Ubud som är känd från filmen Eat, pray love med Julia Roberts i huvudrollen.

Back To Top
Total