skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Chicago Maraton – Usa:s Och Världens Näst Största Maraton

Chicago maraton – Usa:s och världens näst största maraton

Har ni någonsin funderat på vilket som bakom New York Marathon räknas som världen näst största maratontävling? I så fall har ni nu svaret framför er. Chicago Marathon är tvåa på listan.

Staden som kanske mest är känd för sin tid som gangsterhuvudstad under Al Capones regi, eller för sitt väldigt framgångsrika hockeylag Chicago Blackhawks, har även ett väldigt ansett och populärt maratonlopp – Chicago Marathon.

Chicago Marathon – en del av World Marathon Majors

Precis som sina europeiska kusiner i London och Paris så ingår det väldigt prestigefyllda loppet i Chicago i World Marathon Majors. Serien av löpartävlingar där prispengarna uppgår till hissnade summor på över en miljon dollar.

45 000 deltagare är maxgränsen – Ändå är Chicago 4:e störst

Chicagos maraton räknas som världens 4:e största maratonlopp. Trots att man begränsningen på antalet deltagare till 45 000 och att man bara räknar dem som klarar att springa på under sex och en halv timma så räcker antalet deltagare som kommer i mål ändå till en fin fjärdeplats över världens största maratonlopp.

Den kenyanska världsdominansen bröts i Chicago år 2017

Ni som läst på om de olika stora tävlingarna på maratonscenen världen över vet att löpare från ett och samma land dominerar de allra flesta

resultatlistorna och att det varit så i över tio års tid. Många har försökt men de allra flesta har misslyckats med att bryta de kenyanska löparnas dominans. I Chicago hände det så äntligen 2017 då hemmalöparen Galen Rupp till publikens högljudda förtjusning spurtade hem segern. Innan dess hade tävlingen vunnits 13 gånger av löpare från Kenya och en gång av en löpare från Etiopien. På damsidan ser det likadant ut även om fördelningen mellan Kenya och Etiopien är jämn så har löpare från de bägge grannländerna vunnit de senaste 8 loppen.

Back To Top
Total