skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Undvik Vanliga Misstag Vid Maratonträning

Undvik vanliga misstag vid maratonträning

Att träna inför ett maratonlopp är mycket bra för hälsa och välmående men om träning och återhämtning sker på fel sätt kan skador komma krypande och göra att maratondrömmen förblir en dröm.

Om du arbetar som egen företagare har du friheten att bestämma över din egen tid och kan åka iväg för att springa ett maratonlopp när du vill. Den som är anställd behöver ofta ta ut en semesterdag om loppet ligger på en annan ort eller i ett annat land. Tyvärr är det många företagare som oroar sig för sitt företags ekonomi och glömmer att tänka på sin egen hälsa och intressen. För att kunna släppa oron och njuta av en maratonresa kan ibland kan ett företagslån vara räddningen under en tuff period eller när kunder är sena med betalning. När du ansöker om ett lån från Qred får du en offert inom en timme och har pengarna på kontot samma dag.

Smart maratonträning

För att bli en framgångsrik maratonlöpare är det viktigt att vänja kroppen vid många mils löpning. Ett långpass varje eller varannan vecka bygger upp en stabil grund. Farten på långpassen ska vara ungefär 45-60 sekunder långsammare än den fart du kan hålla per kilometer i en mil. Övriga pass i veckan har fokus på längd snarare än hög fart även om ett eller två snabba intervallpass krävs för den som vill förbättra sin maratontid. Många mil i veckan sliter på kroppen och det krävs en stark grundfysik för att undvika överbelastningsskador. Planera därför in minst ett pass med funktionell styrketräning varje vecka för att förebygga skador.

Maximera återhämtningen

Alltför hård träning är nedbrytande och om inte vilan mellan passen är tillräcklig kommer resultaten att utebli. Sömn är den allra viktigaste pusselbiten för att återhämtningen ska fungera men även vilopauser med fötterna i högläge är viktiga att lägga in ibland. Om du känner dig sliten kan en lugn promenad eller cykeltur öka blodcirkulationen vilket gör att återhämtningen går fortare. Näringsrik kost med tillräcklig energinivå är också grundläggande för att kunna förbättra sina resultat på maraton. Grönsaker, frukt, fisk, nötter och kolhydratrika livsmedel ger bra näring för en maratonlöpare. Undvik att leva på snabbmat, läsk och godis som visserligen ger snabb energi men inte innehåller tillräckligt med vitaminer och mineraler för att kunna bygga en stark maratonlöpare.

Veckan innan maratonloppet

För att kunna prestera på topp under maratonloppet är det viktigt att förbereda sig på rätt sätt dagarna innan tävlingen. Genom att minska antalet mil och äta lite extra kolhydrater dagarna innan kommer du att komma utvilad med fyllda glykogendepåer i musklerna. Försök att sova bra och jogga endast lugnt eller promenera veckan innan. Studera väderleksrapporterna och planera utifrån dessa vilka kläder du ska ha på dig under loppet. Om det regnar vid starten är det smart att använda en sopsäck som du klipper upp ett hål i för huvudet. Säcken kan du ta av dig precis innan loppet och kasta i en soptunna.

Back To Top
Total