skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Sveriges Främsta Kvinnliga Maratonlöpare

Sveriges främsta kvinnliga maratonlöpare

Isabellah Andersson, säg det namnet till vemsomhelst inom den svenska löparscenen och människan kommer att skina upp i ett leende. Det är nämligen helt omöjligt att inte imponeras utav Isabellah, den mest framgångsrika svenska kvinnan vi haft på distansen över 42 195 meter.

Isabellah från Nyanza i Kenya blev Sveriges mest framgångsrike friidrottare någonsin

Att många av världens bästa löpare på längre distanser stammar från Kenya vet de flesta som har minsta intresse för friidrott. Att även Sveriges bäste friidrottare genom tiderna gör detsamma vet färre om. Isabellah Andersson kom till Sverige under 2004 och intresserade sig först och främst då för orientering. När hon sedan bytte fokus till långdistanslöpning lät framgångarna inte vänta på sig. 2009 blev hon svensk medborgare och sedan dess har hon tagit inte mindre än 26 medaljer vid svenska mästerskap, flest av alla genom tiderna.

Åtta av medaljerna har Isabellah Andersson tagit på maratondistans. Hon är även regerande svensk mästarinna. Hon har även representerat Sverige vid olika mästerskap och kom så sent som 2015 på sjunde plats vid friidrotts-VM. Isabellah håller det svenska rekordet på distansen över 42 195 meter som lyder 2:23:41 och sattes i Dubai 2011.

Back To Top
Total