skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Barcelona Maraton – Spaniens Största Lopp

Barcelona maraton – Spaniens största lopp

Säg Barcelona och nästan varje svensk förknippar det med värme, mat och härlig internationell atmosfär. Vi tänker direkt på havet och maten, på de sena nätterna och den härliga kulturen. Som vanlig turist är ofta katedralen något man vill se och som sportintresserad är fotbollslaget FC. Barcelona med superstjärnan Lionel Messi vid rodret ett självklart mål med resan. För en löpare finns det förutom ovan nämnda anledningar att ta sig till Kataloniens huvudstad framför allt ännu en, Barcelona Maraton. Det märks om inte annat på att svenska löpare ofta har stora framgångar här.

Om Stockholm maraton av vissa anses vara det vackraste loppet att springa så anser nästan alla andra av de övriga att Barcelona istället skall inneha den platsen. Staden är drömskt vacker och det är lätt hänt att man tappar bort sig bland alla vackra vyer hur hårt man än sliter på kroppen.

Senast loppet hade en spansk segrare var 2003

Precis som i Stockholm och på många andra ställen där världens största lopp går av stapeln så dominerar de afrikanska löparna i prislistorna. I Barcelona har löpare från olika afrikanska länder vunnit inte mindre än 13 år i rad. Senast en europé och tillika en spanjor vann var så tidigt som 2003. Då var det den spanske löparen Alberto Juzdado som fick springa hem guldet inför sin jublande hemmapublik. Jackson Kotut från Kenya har rekordet på banan på 2 timmar, 7 minuter och 30 sekunder. Bland kvinnorna hittar vi några fler europeér. Bland annat har svenskan Karin Schön vunnit loppet så sent som 2004.

Back To Top
Total